Općina Cazin lansira obveznice: Razvoj industrijske zone u Ratkovcu

Bez autora
Aug 08 2011

Općina Cazin, sa hiljadu registrovanih privrednih subjekata i vjekovnom poduzetničkom tradicijom, bilježi najveće iskorake u razvoju ekonomije u Unsko-sanskom kantonu. Organi Uprave, na čijem čelu je mladi načelnik Nermin Ogrešević, do sada su realizovali nekoliko zanimljivih poslovnih ideja, a njihova posljednja ekonomska ideja je plasiranje općinskih obveznica putem kojih planiraju prikupiti milion maraka i uložiti ga u razvoj nove industrijske zone u Ratkovcu. Cazin je druga općina u FBiH koja vrši emisiju obveznica s namjenom razvoja poslovnih zona, međutim, prva je općina koja je izmirenje obaveza po osnovu općinskih obveznica vezala za ratni dug Federacije BiH prema Općini Cazin koji iznosi 1.048.289,00 KM, a na koje bi općina u drugačijim okolnostima trebala čekati još 12 godina. Rok otplate općinskih obveznica je usklađen sa rokom dospijeća sredstva koja će Općina Cazin naplatiti po osnovu ratnog duga od FBiH.

Općina Cazin lansira obveznice: Razvoj industrijske zone u RatkovcuOpćina Cazin, sa hiljadu registrovanih privrednih subjekata i vjekovnom poduzetničkom tradicijom, bilježi najveće iskorake u razvoju ekonomije u Unsko-sanskom kantonu.

Organi Uprave, na čijem čelu je mladi načelnik Nermin Ogrešević, do sada su realizovali nekoliko zanimljivih poslovnih ideja, a njihova posljednja ekonomska ideja je plasiranje općinskih obveznica putem kojih planiraju prikupiti milion maraka i uložiti ga u razvoj nove industrijske zone u Ratkovcu.

Cazin je druga općina u FBiH koja vrši emisiju obveznica s namjenom razvoja poslovnih zona, međutim, prva je općina koja je izmirenje obaveza po osnovu općinskih obveznica vezala za ratni dug Federacije BiH prema Općini Cazin koji iznosi 1.048.289,00 KM, a na koje bi općina u drugačijim okolnostima trebala čekati još 12 godina.

Rok otplate općinskih obveznica je usklađen sa rokom dospijeća sredstva koja će Općina Cazin naplatiti po osnovu ratnog duga od FBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik